Al Dente Rovinj
Nova oaza okusa smještena uz obalu ovog prekrasnog istarskog dragulja
Nakon uspjeha u srcu Zagreba, odlučili smo proširiti našu strast prema talijanskoj i mediteranskoj kuhinji na more, stvarajući jedinstveno gastronomsko iskustvo koje će oduševiti vaša osjetila.
U Al Dente Rovinj, kao i u Zagrebu, njegujemo tradiciju ručno rađene tjestenine koja budi sjećanja na majke i bake. Naši vrsni kuhari, vjerni toj tradiciji, svakodnevno spravljaju tjesteninu od 100% tvrde durum pšenice i jaja iz ekološkog uzgoja. Ne sušimo je, već kuhamo svježu, zadržavajući izvorne okuse koji se dalje prožimaju u savršenoj harmoniji sastojaka. Svaki zalogaj vodi vas na putovanje kroz vrijeme i prostor, pružajući vam istinski užitak u hrani.
Naše pizze pričaju svoju priču kroz tijesto koje je kombinacija klasične Napoletane i Canotte s debljim, napuhanim rubovima. Koristimo samo najbolje sastojke poput fior di latte mozzarelle iz male obiteljske mljekare u blizini Napulja, San Marzano rajčica, te svježe burrate i tartufa. Ove vrhunske namirnice stižu nam iz Napulja i lokalnih proizvođača, osiguravajući autentičan okus koji odražava bogatstvo talijanske kuhinje.
Otvaranjem Al Dente Rovinj željeli smo pokazati proces odrastanja našeg restorana kroz raznovrsniji meni i malo drugačiji koncept. Ovaj restoran nudi veći prostor i višeslojno iskustvo, pružajući dodatnu udobnost i eleganciju koja se savršeno uklapa u čarobni Rovinj. Naša misija je svakom gostu pružiti vrhunski užitak u hrani, spajajući najbolje od talijanske i mediteranske kuhinje s lokalnim istarskim čarima.
Svaki posjet Al Dente Rovinj je prilika za istraživanje novih okusa, uživanje u jedinstvenoj atmosferi i stvaranje nezaboravnih trenutaka. Dobrodošli u Al Dente Rovinj – mjesto gdje umjetnost okusa oživljava.